Terug

Henk-Jan Guchelaar toegetreden tot Academia Europaea

Prof. dr. Henk-Jan Guchelaar, afdelingshoofd Klinische Farmacie en Toxicologie en voorzitter van Divisie 4, is verkozen als lid van de Academia Europaea.

Deze non-gouvernementele wetenschappelijke pan-Europese academie voor onder andere geesteswetenschappen, het recht, de geneeskunde en alle takken van de natuur- en technologische wetenschappen zet zich in voor de belangen van Europese wetenschappers en geeft adviezen richting nationale overheden en internationale organisaties.

Nationale Wetenschapsagenda

De Academia streeft naar de hoogst mogelijke normen op het gebied van (interdisciplinair) wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in Europa. Een van de belangrijkste taken van de Academia is om op te komen voor belangen van wetenschap binnen nationale en Europese agenda’s en publieksvoorlichting te geven op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

De Academia Europaea werd in 1988 opgericht in Cambridge (UK) en telt inmiddels ruim 2000 leden uit meer dan 40 landen. Haar leden zijn wetenschappers en geleerden die gezamenlijk streven naar het bevorderen van het onderwijs en het onderzoek. Een lidmaatschap kan alleen worden verkregen op uitnodiging, na een peer-review-selectieprocedure.

“Ik ben zeer vereerd met het lidmaatschap: het geeft me de mogelijkheid om het farmacologisch onderzoek en farmacie onderwijs in het Europese netwerk nog beter op de kaart te zetten”, aldus Guchelaar.

Op de website van de Universiteit Leiden leest u meer over het academische werk van Guchelaar.