Terug

LUMC-onderzoekers ontvangen subsidie van Hanarth Fonds

Twee onderzoeksprojecten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontvangen in totaal 800.000 euro subsidie van het Hanarth Fonds. Dankzij de toekenningen kan er onderzoek worden gedaan naar de inzet van machine learning bij de behandeling van zeldzame tumoren.

Huidlymfomen

Dr. Anne-Roos Schrader (afdeling Pathologie) krijgt een subsidie van 400.000 euro voor onderzoek naar de inzet van kunstmatige intelligentie bij de diagnostiek van huidlymfomen. Dit onderzoek betreft een samenwerking tussen de afdelingen Pathologie en Dermatologie van het LUMC en het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS).

Vestibulaire schwannomen

Het MLSCHWAN-project onder leiding van prof. dr. Marius Staring (afdeling Radiologie) heeft hetzelfde bedrag toegekend gekregen. Binnen dit project doen de afdelingen Radiologie, Otorhinolaryngologie en Hoofd-Hals Chirurgie gezamenlijk onderzoek naar het ontwikkelen en implementeren van digitale modellen die de groei kunnen voorspellen van vestibulaire schwannomen, oftewel brughoektumoren.

Lees het hele bericht op lumc.nl.