Terug

Het verschil kunnen maken voor de patient is uitgangspunt voor casemanagement

Gespecialiseerd verpleegkundige Monique Baas is de spil in het netwerk van zorgverleners voor patiƫnten met een hersentumor binnen het LUMC. Haar drijfveer is waarde kunnen toevoegen voor de individuele patiƫnt tijdens de behandelingen en het nazorgtraject. Hoe doet zij dat?

“Ik zie mijn functie als die van een reisleider. Het traject dat een patiënt doorloopt vanaf het eerste bezoek aan het ziekenhuis tot en met het nazorgtraject na afloop van de behandeling, wordt ook wel patient journey - reis van de patiënt - genoemd. Ik begeleid de patiënt tijdens die reis”, zegt Monique Baas. Zij is gespecialiseerd verpleegkundige neuro-oncologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Neuro-oncologie is het specialisme dat patiënten behandelt met een hersentumor en andere vormen van kanker van het zenuwstelsel. Het gaat hierbij vooral om mensen met een primaire hersentumor, een tumor van de hersenvliezen en uitzaaiingen van kanker naar de hersenen of het zenuwstelsel.

Voor de volledige tekst van het interview https://zeldzamekankers.nl/het-verschil-kunnen-maken-voor-de-pati%C3%ABnt-is-mijn-uitgangspunt