Home

Hoofd-halskanker

In het Universitair Kankercentrum Leiden-den Haag is alle zorg voor de mensen met hoofd-halskanker uit onze regio geconcentreerd.

Tumorwerkgroepen   

Binnen het LUMC Oncologie Centrum organiseren we de kankerzorg in tumorwerkgroepen. Deze behandelteams zijn multidisciplinair en bestaan uit verschillende specialisten. Zij zijn afkomstig van diverse afdelingen die expert zijn in behandeling en zorg rondom bepaalde vormen van kanker. De samenstelling van de behandelteams hangt af van de soort kanker. Hierdoor is de deskundigheid van de teams zeer groot. Patiënten kunnen rekenen op goed georganiseerde oncologische zorg binnen één organisatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Bovendien verricht elke TWG klinisch en translationeel onderzoek naar de specifieke tumorsoort. Door deelname aan klinische studies komen nieuwe ontwikkelingen beschikbaar voor patiënten.

 

Specialistische behandeling

Mensen met hoofd-halskanker worden in het LUMC heel persoonlijk begeleid door een klein team. De hoofd-halschirurgen hebben allemaal een aandachtsgebied zodat patiënten superspecialistisch behandeld kunnen worden.

Voor Nederland unieke ervaring hebben wij met laserchirurgie van de stembanden. Hierdoor kan soms verwijdering van het strottenhoofd worden voorkomen. Ook werken wij in het hypermoderne protonbestralingscentrum.

Daarnaast doen wij wetenschappelijk onderzoek. Onder andere naar immunotherapie van kanker die door het HPV-virus wordt veroorzaakt.

 

Contact

Voor contact met deze TWG kunt u e-mailen naar de casemanagers via T.Goddijn-Broers@lumc.nl of C.E.van_Moorsel@lumc.nl

 

Meer informatie

Oncologische ziektes en aandoeningen: hoofd-halskanker

Oncologische ziektes en aandoeningen: huidkanker (basaalcelcarcinoom en plaveiselcarcinoom)