Home

Samenwerkingen

Door samenwerkingen aan te gaan met partners in de regio en daarbuiten kunnen we zorg en onderzoek verder versterken.

Regionaal Oncologienetwerk West

Het LUMC Oncologie Centrum werkt in het Regionaal Oncologienetwerk West samen met Haaglanden Medisch Centrum, Samen+ en Reinier Haga Groep. Gezamenlijk hebben de zeven ziekenhuizen uit Regio West enorm veel kennis, expertise en ervaring op het gebied van oncologie. Door die met elkaar te delen, kunnen de ziekenhuizen de kankerzorg op elkaar afstemmen en de beste en gelijkwaardige zorg bieden. Hierbij is het principe “Dichtbij als het kan, elders als het moet, en altijd in samenhang” leidend.

Universitair Kanker Centrum Leiden-Den Haag

Haaglanden Medisch Centrum en LUMC Oncologie Centrum hebben in 2016 hun krachten gebundeld in het Universitair Kanker Centrum Leiden-Den Haag (UKCLD). Met het UKCLD richten ze zich allereerst op betere borst- en darmkankerzorg in de Leids-Haagse regio. Doel is deze zorg naar een hoger niveau te tillen en toegankelijker te maken. Bijvoorbeeld door te zorgen dat patiënten vaak binnen een werkdag terecht kunnen, waarbij ze dezelfde dag nog een uitslag krijgen. Maar ook door met onderzoek en innovatie een basis te vormen voor nieuwe diagnostiek, therapieën en geneesmiddelen.

Protonencentrum Holland PTC

Sinds september 2018 kunnen patiënten die in aanmerking komen voor protonentherapie behandeld worden bij HollandPTC in Delft. HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en is opgericht door Erasmus MC, LUMC en TU Delft. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met andere (inter)nationale protonencentra. Samen met deze centra, universiteiten, ziekenhuizen, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars onderzoekt HollandPTC voor welke vormen van kanker protonentherapie het geschikt en kosteneffectief is en hoe de behandeling kan worden verbeterd.  

Medical Delta

Het LUMC Oncologie Centrum werkt ten behoeve van technologische innovatie voor de gezondheidszorg en onderzoek samen met het Erasmus MC en de TU Delft. Deze samenwerking heet Medical Delta en hierin worden vernieuwende technologieën voor patiëntenzorg ontwikkeld. Zo werkt Medical Delta aan verbeterde beeldvormingstechnieken om sneller kankerdiagnoses te kunnen stellen met behulp van MRI-beelden.